Zatvori
Poslovni Puls
01/06/2015

Split i ove godine hit turistička destinacija!?

Od nekadašnjeg tranzitnog grada Split je s prošlogodišnjih milijun noćenja postao perjanicom hrvatskog turizma. Pozitivan turistički trend prati povećanje smještajnih kapaciteta, grad vrvi turistima, a do početka prave sezone punih je mjesec dana. Potvrđuju to i podaci u svibnju - 2,6% dolazaka više, i 9,6% noćenja više u odnosu na isto razdoblje 2014...

Najviše je gostiju iz Amerike, Engleske, Njemačke, Francuske i Nizozemske. Rezultat je to ulaganja u turističku promidžbu, sve bolje i raznovrsnije kulturne, zabavne i gastronomske ponude, intenzivnijeg avioprometa, ali i povećanja smještajnih kapaciteta.

U Splitu i bližoj okolici zahuktalo se 15 hotelskih projekata, raste ponuda privatnog smještaja u samom gradu - od 18.000 kreveta, čak 13.800 u privatnom je smještaju. Rekordnih milijun noćenja lani Split bi mogao i premašiti.

Uz privatne iznajmljivače najzadovoljniji su ugostitelji. Centar je prepun i jeftinih zalogajnica i skupih restorana. Ne staje splitski turistički rast. Vidljivo je to i u zračnoj luci. 15% je više putnika nego lani, pa bi milijunti putnik ove godine mogao stići, ne kao dosad u kolovozu, već u srpnju, javlja HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram