Zatvori
Poslovni Puls
19/05/2015

Zbog Ultre i Game Of Thrones Brazilci Hrvatsku prepoznali kao turističku destinaciju

Nedavno završeni sajam turizma u Sao Paolu donosi pozitivne najave po domaći turizam. Pokazatelji govore kako Brazilci sve više prepoznaju Hrvatsku kao iznimno atraktivnu turističku destinaciju...

Hrvatsku percipiraju kao destinaciju iznimnih prirodnih ljepota, bogate gastronomije, vrhunskog noćnog života za mlade i kao destinaciju gdje je snimana popularna serija Game of Thrones.

Predstavnici turističke agencije Ban Tours boravili su ovih dana u Brazilu, točnije na sajmu turizma u Sao Paolu.

Informacije s tržišta govore kako je brand Hrvatske kao turističke destinacije značajno porastao u odnosu na protekle dvije godine. Moguć razlog takvom rezultatu je činjenica kako su trendovi s tog brzorastućeg tržišta u posljednje vrijeme koncipirani na način da putnici preferiraju nove i neistražene destinacije bogate izvanpansionskom ponudom tijekom sezone. Prema informacijama koje prenosi Pavle Marković iz Ban Toursa, agenti, ali i brojni posjetitelji najviše pažnje pridaju povijesnoj baštini, gastronomskoj ponudi i upitima o Dubrovniku.

Ponajprije zahvaljujući činjenici kako je megapopularna serija Game of Thrones snimana upravo u tom gradu.

Kao što je vidljivo iz navedenih informacija, velikoj mjeri popularnosti Hrvatske u Brazilu možemo zahvaliti destinacijama poput Zrća ili Dubrovnika, ali i činjenici da je u posljednje vrijeme Hrvatska postala epicentar glazbeno kulturnih događanja. Primjerice, veliku popularnost na destinaciji ima i Ultra Festival o kojem protekle dvije godine mnogo govore i prate brojni brazilski specijalizirani mediji.

Tijekom sajma predstavnici Ban Toursa uspostavili su brojne poslovne kontakte te je u narednih godinu dana za očekivati značajan porast dolazaka iz Brazila, s obilaskom lokacija diljem Hrvatske i zemalja u okruženju i posjetom raznim festivalima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram