Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2015

Turistička sezona u Dalmaciji krenula sjajno, u Istri podbacila?

Na Jadranu se pripremaju za sezonu u koju je Dalmacija, krenula bolje od očekivanog. U prva četiri mjeseca Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo je 4% više turista nego lani...

Iznenadili su domaći gosti, čak ih je 11% više, najviše u Splitu. I otok Brač zahvaljujući lijepom vremenu i brojnim događajima u svibnju ruši sve turističke rekorde.

Francuzi su u Dalmaciji bili rijetki gosti no "Thomas Cook" ih sada dovodi na stotine u Supetar i Bol. Voda je u bazenu još hladna, ali kažu, dovoljna je zraka dalmatinskog sunca.

Za razliku od srednje Dalmacije, svibanj je u Istri, prema sadašnjim podacima, podbacio. No, Istrani kao i uvijek pronalaze razne načine kako bi privukli što više gostiju. Naglasak je na boljoj promidžbi - osobito pred i posezone, ali i onome što nudimo kao glavne turističke adute. Snimanje serijala Travel Chanela - zasigurno je vrhunska promidžba Istre i Hrvatske. Henry Cole, novinarska zvijezda na motoru, u nabolje balkanske uvrstio je i našu obalu, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram