Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2015

Zbog Ultre 180.000 partijanera stiže u Hrvatsku

Splitski dogradonačelnik Goran Kovačević najavio je kako će grad ove godine, umjesto dosadašnjih 300.000 kuna, “Ultru” podržati s 900.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija...

"Domaćinstvo nad festivalom imamo do 2017. godine, i to u žestokoj konkurenciji brojnih europskih gradova. Ovo je događaj koji je nadišao lokalne okvire, donio nam gospodarski napredak i stavio Split uz bok svjetskim destinacijama poput Miamija, Tokija, Buenos Airesa... “Ultra” nam donosi 20 milijuna eura besplatne reklame i to treba pohvaliti. Sjedište “Adria MM Produkcije” je na naše traženje preseljeno iz Zagreba u Split, tako da će naš grad i od toga imati koristi. A da ne spominjem da će samo “Promet” zaraditi 600.000 kuna od prijevoza putnika", kazao je Kovačević.

Joe Bašić, direktor “Adria MM Produkcije”, zauzvrat je najavio kako će napraviti sve da festival i nakon 2017. godine, u idućem petogodišnjem razdoblju, ostane pod Marjanom.

"Već smo ostvarili brojku od 150.000 posjetitelja, a ambicija nam je doći do 180.000, ali zato iz godine u godinu moramo jačati listu izvođača. Ovo je najvažniji projekt iz industrije zabave u Hrvatskoj, a svaka naša prodana ulaznica izvozni je proizvod. Lani je prosječni boravak posjetitelja “Ultre” bio četiri i pol dana, a kako smo festivalska događanja produžili na sedam dana, očekujemo da se on ove godine i produži", rekao je Bašić.

Kako ističu organizatori, festival će pridonijeti hrvatskom gospodarstvu s čak pola milijarde kuna prihoda od turizma, te privući više od 180.000 posjetitelja u našu zemlju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram