Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2015

Njemački Surplex nudi rabljene strojeve i u Hrvatskoj

Većina tvrtki nema financijskih mogućnosti ili kreditnu sposobnost za modernizaciju pogona novim strojevima...

Svjesni visokih kapitalnih troškova koje tvrtka mora izdvojiti prilikom kupnjenovih strojeva, od 1999. godine tvrtka Surplex nudi usluge posredovanja pri kupnji rabljenih strojeva.Organiziranje transparentnei jednostavne trgovine industrijskim strojevima, alatima i opremom je temeljna misija tvrtke. Na portalu se mogu pronaći rabljeni pogoni i strojevi vrhunskih proizvođača poput Homaga, Holzhera, DeWalta, Esaba, Fanuca, Feina i sl. te se uz samo nekoliko klikova mišem može obaviti kupnja.

Braća Bruno i FlorianSchick su 1999. godine imali viziju o stvaranju transparentnog tržišta koje bi svimsudionicama omogućavalo jednostavnu kupnju rabljenih industrijskih strojeva i postrojenja. Tako je nastao SurplexGmbH sa sjedištem u Düsseldorfu. Potencijal ovakve kupnje je zainteresirao mnoge poduzetnike i obrtnike diljem Europe te se Surplexsukladno tim zahtjevima i širi. Portal surplex.com broji do 200.000 posjeta iz 150 različitih zemaljamjesečno te je od ove godine preveden na hrvatski jezik idostupan hrvatskim poduzetnicima i obrtnicima.

Surplex rabljeni strojevi za obradu metala

Platforma temeljena na B2B modeluomogućuje različite mehanizme ugovaranja kupnje i prodaje.Surplex nudi usluge privatne prodaje te provođenjaonline aukcija ili aukcija uživo. Licitacije strojeva i razne rabljene opreme temeljna su djelatnost tvrtkeSurplex. Online aukcije karakterizira posebno strukturirani ugovor između Surplexa i klijenta. Takvim ugovorom se klijentu omogućava optimalno korištenje platforme i regulacijaprocesaprodaje. Pristupačno i stručno osoblje je uvijek na raspolaganju za savjetovanje, dok je korisničko sučelje prilagođeno za jednostavno praćenje tijeka aukcija i ostalih parametara važnih prilikom trgovine. Uzimajući u obzirdinamiku na tržištu rabljenih strojeva, Surplexnudi i uslugu otkupa strojeva. Svjesni da u kratkom roku nije moguće pronaći kupca za određene strojeve, Surplexovu uslugu nudi s ciljem da tvrtka koja prodaje postignelikvidnost, odnosno u kratkom roku pretvori rabljeni stroj u kapital.

Surplex rabljeni strojevi - robotska tehnologija

U slučajevima kada neka tvrtka ne posluje s pozitivnim financijskim tokovima i nije u mogućnosti podmirivati svoje obaveze nad njome je proglašen stečaj. U takvim slučajevima,Surplex je specijaliziranza organiziranje stečajnih aukcija. Kod stečajnih slučajeva, tvrtke ne posjeduju financijske instrumente za vraćanje duga, no posjedujeimovinu koja se može pretvoriti u novac kojim možeotplatiti dug. Surplexovo stručno osoblje, ovisno o preferencijama,može organizirati stečajnu dražbu online ili uživo. Kod online aukcija kupac preko Surplexoveplatforme i/ili aplikacije prisustvuje aukciji. Također kod online aukcija moguće je pratiti više aukcija odjednom. Aukcija uživo se provode na licu mjesta i omogućavaju kupcu da vidi i procijeni stroj, odnosno isplativost kupnje. Iako kod online aukcija nije uobičajeno da se stroj pogleda uživo, u želji da korisnik bude u potpunosti zadovoljan, Surplex nudi i tu mogućnost.Osim poslovnih rješenja i organiziranja aukcija, stručnost Surplexa je vidljiva i u uslugama uklanjanja ili preseljenja tvornica odnosno postrojenjate procjene strojeva.S obzirom na zahtjevnost ovakvog posla, Surplex okupljatim stručnjakakoji rješavaju ovakve složene operacije, a također pomažu kod papirologije, marketinga, prijevoza ičišćenja.

Iznimna briga oko klijenta te visoki stupanj transparentnosti i profesionalnosti glavne su odlike tvrtke Surplex.Zbog manjih financijskih izdataka za vrlo visoki stupanj kvalitete, mnogi veći ili manji poduzetnicii obrtnici se odlučuju kupiti ili prodati rabljene strojeve uz pomoć platforme Surplex. Mnogo poznatih tvrtki poput ABB-a, Bayera, Daimlera, Lindea i ThyssenKruppaje prepoznalo financijsku isplativost uslugai profesionalnosttvrtke Surplex.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram