Zatvori
Poslovni Puls
12/05/2015

Njemački auto-turisti i ove godine ne zaobilaze hrvatsku obalu

 Na poziv ministra turizma Darka Lorencina, potpredsjednik njemačkog autokluba ADAC zadužen za turizam, Kurt Heinen sa suradnicima, ovoga tjedna boravi u Hrvatskoj kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu hrvatskih marina i kampova...

Ministar Lorencin danas je u Ministarstvu turizma održao sastanak s predstavnicima ADAC-a na kojem se razgovaralo o uspješnoj dosadašnjoj suradnji, ali i mogućim budućim projektima, između ostaloga o utrci old timera iduće godine u Hrvatskoj. Nakon sastanka, ministar Lorencin i potpredsjednik Heinen dali su izjave za medije.

„Neupitna je važnost ADAC kamping vodiča za njemačko govorno područje, a znamo da je njegova specifičnost i poseban sustav ocjenjivanja kampova, uglavnom općeprihvaćen kao europski sustav ocjenjivanja kvalitete. Tako je u vodiču ADAC-a za 2015. navedeno ukupno 114 hrvatskih kampova, pet više od lani, koje nose Zaton, Krk, Valalta, Lanterna i Park Umag“, rekao je Kurt Heinen.

Ministar Darko Lorencin dodaje kako je uz njih, čak 38 kampova označeno simbolom koji ukazuje na znatno povećanje kvalitete sadržaja i ponude u odnosu na prethodnu godinu i to 20 kampova u Istri, 12 na Kvarneru, 5 u Zadru i jedan u Splitu, a što je vrlo bitno njih 26 označeni su kampovima s ponudom u pred i posezoni. Također ADAC-ova istraživanja pokazuju kako kvaliteta kampova u Hrvatskoj raste, sukladno Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine.

U 2015. godini, svoju su prosječnu kvalitetu promatranu brojem zvjezdica, u odnosu na 2014., povećali kontinentalni kampovi RH za čak 19 posto, slijedi Dubrovnik (+3,2 %), Split (+2,4 %) i Istra (+2,2 %). Upravo iz tog razloga, u nastavku posjeta predstavnici ADAC-a posjetit će kamp Zagreb na jezeru Rakitje, kampove Mareda i Sirena Lagune Novigrad te Valamarov kamp Lanterna i resort Isabella na otoku Sveti Nikola nasuprot Poreča, što je ujedno i najveća investicija u Hrvatskoj u ovoj godini.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram