Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2015

Teksaški naftaši stigli u Dubrovnik!

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je predstavnike korporacije Marathon Oil, jedne od pet kompanija koje je Vlada Republike Hrvatske odabrala za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu...

Izaslanstvo kompanije sa sjedištem u Houstonu, Texas ovog tjedna u posjeti je Hrvatskoj s ciljem „upoznavanja i suradnje sa svim dionicima ključnim za projekt“.

Uz iznošenje pregleda aktivnosti istraživanja nafte i plina predočen je i okvirni prikaz rokova. Naglašeno je da će se od 2015. do 2018. godine provoditi seizmičko snimanje i tumačenje podataka, dok je razdoblje do 2020. godine predviđeno za istražna bušenja. Samoj eventualnoj eksploataciji ugljikovodika ne bi se pristupalo prije 2025. godine.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je da je u ovoj fazi razvoja projekta činjenično i točno informiranje javnosti od presudnog značaja, jer među građanima postoji niz bojazni oko ekoloških komponentni projekta i mogućih negativnih utjecaja na osnovnu gospodarsku djelatnost – turizam. Stoga je gradonačelnik predložio održavanje niza javnih izlaganja, među njima i predstavljanje projekta Gradskom vijeću.

Predstavnici Marathon Oil-a istaknuli su kako je ovotjedni posjet Hrvatskoj tek prvi korak "u uključivanju svih dionika i upoznavanja javnosti s pitanjima koja ih zabrinjavaju“, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram