Zatvori
Poslovni Puls
29/04/2015

Kineski električni autobusi u kalifornijskom javnom prijevozu

Vodeći kineski proizvođač baterija i električnih vozila BYD Motors Inc. dobio je od američkog javnog prijevoznika narudžbu za 60 električnih putničkih autobusa, što je dosad najveća narudžba autobusa s isključivo električnim pogonom u Sjedinjenim Američkim Državama, u ponedjeljak je izjavila ova tvrtka...

Ured za prijevoz Long Beach u ponedjeljak je losanđeleskoj podružnici BYD-a dodijelio 11.7 milijardi dolara vrijedan ugovor za proizvodnju 10 električnih autobusa s baterijskim pogonom i pripadajućim sustavom za punjenje. Također postoji mogućnost da njihovi partneri kupe i do 50 dodatnih autobusa.

Autobusi će imati nultu stopu emisije ugljičnog dioksida i bit će "najčišći autobusi koje smo do sada ponudili", izjavio je čelnik ureda Kenneth McDonald.

Prema podacima BYD Motors, u sljedećih pet godina bi se korištenjem 60 BYD električnih autobusa u južnoj Kaliforniji moglo smanjiti emisije ugljičnog dioksida za 56 589 tona. To je jednako kao sadnja 525 691 stabala ili pošumljavanje površine veličine 365 nogometnih igrališta. Osim toga, 60 električnih autobusa koji bi svakog dana u godinu u prosjeku prešli 241 kilometar u sljedećih 5 godina uštedjeli bi goriva vrijednog 15 milijuna dolara, prenosi CRI.

Očekuje se da će javni prijevoz Long Beacha u sljedećih 10 godina biti barem 90 posto pogonjen alternativnim izvorima energije, izjavio je glasnogovornik Ureda za prijevoz.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram