Zatvori
Poslovni Puls
22/04/2015

Tele2 Hrvatska bilježi pad prihoda

Tele2 AB je objavio povećanje prihoda od krajnjih korisnika mobilnih usluga i rast EBTDA unutar Grupe za 6 posto neto na SEK 6,511 (6,152) milijuna za prvi kvartal 2015. godine, koji je potaknut snažnim povećanjem mobilnih korisnika za 10 posto te je dosegao iznos od 3,184 SEK (2,904) milijuna. Glavni pokretač razvoja prvom kvartalu 2015 bila je poboljšana monetizacija usluga prijenosa podataka u skladu sa povećanim potrebama krajnjih korisnika. EBITDA je iznosio 1,428 (1,362) milijuna, potaknut jakim razvojem neto prodaje...

„2015 će biti još jedna uzbudljiva godina investiranja u naše buduće „zvijezde“, Hrvatsku, Kazahstan i Nizozemsku, kao i daljnjim jačanjem u Švedskoj i u Baltičkim zemljama“, izjavio je Mats Granryd, Predsjednik i CEO Tele 2 Grupe.

Tele2 Hrvatska ostvario je rast prihoda od krajnjih korisnika uspoređujući isti period prošle godine unutar kojeg je rast bio 2,4 posto te je iznosio 161 milion kuna (157 milijuna HRK u prvom kvartalu 2014.). Na neto priliv korisnika očekivano je negativno utjecalo smanjenje prepaid tržišta kao i povećana prodaja SIM kartica turistima u četvrtom kvartalu 2014., te se broj korisnika smanjio za -22,480  (5,810).

Stabilan razvoj EBITDA-e, koja je u prvom kvartalu 2015. godine iznosila 17 milijuna HRK, omogućilo je Tele2 Hrvatska investiciju u modernizaciju cjelokupne mreže kako bi korisnicima kroz unaprjeđenje kvalitete usluge  omogućio još veću vrijednost za njihov novac. Prva testiranja najsuvremenije tehnologije pokazuju značajna poboljšanja na području pokrivenosti i kvalitetom signala, kako na otvorenom, a posebno u zatvorenim prostorima  , dvostruko brži prijenos podataka, veće kapacitete cjelokupno poboljšanje kvalitete usluge. Cjelokupni projekt modernizacije mreže će trajati neko vrijeme međutim na određenim područjima poboljšanje kvalitete usluge, odnosno opipljive rezultate ovakve investicije korisnici Tele2 će osjetiti vrlo skoro.

„Naš glavni fokus u 2015 godini je povećati zadovoljstvo naših korisnika tako što ćemo poboljšati pokrivenost mreže i unaprijediti kvalitetu. Ponosna sam što mogu reći kako prvi rezultati testiranja nove mrežne opreme pokazuju odlične rezultate i korisnici će uskoro moći osjetiti razliku. Kako bismo osigurali uspješne investicije i cjelokupnu kvalitetu također nastavljamo zapošljavati izvrsne talente u Tele2 Hrvatska“, zaključila je Malin Holmberg, CEO Tele2 Hrvatska.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram