Zatvori
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
22/02/2022

HT platio 36 mil. eura za televizijska prava Hrvatske nogometne lige

Hrvatski nogometni savez jučer je jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora službeno prihvatio ponudu Hrvatskog Telekoma za prijenos televizijskih prava čiji je vlasnik HNS za naredne četiri godine.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 36 milijuna eura, tj. 9 milijuna eura po natjecateljskoj godini. Ovime će Hrvatski Telekom stječi isključiva prava na prijenose natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza, počevši s natjecateljskom godinom 2022./2023. pa do završetka natjecateljske godine 2025./2026. Pritom će Hrvatski Telekom zajedničkim sporazumom s HRT-om, ovoj nacionalnoj televiziji omogućiti prava na određeni skup utakmica, tj. između 20 i 36 utakmica po natjecateljskoj godini.

„Iznimno smo zadovoljni nastavkom suradnje s Hrvatskim Telekomom, koji je uvijek bio kvalitetan i pouzdan partner hrvatskog nogometa. Ponuda koju je Hrvatski Telekom predao jednoglasno je ocjenjena odličnom prilikom od koje će profitirati naši klubovi, natjecanja i naravno svi ljubitelji nogometa. Sponzorstvo natjecanja i povezanih aktivnosti nije uključeno u ovu ponudu te je HNS prihvatio i ponudu za medijska prava SuperSporta u iznosu od 2 milijuna eura po natjecateljskoj godini, što ovu ponudu grupe ponuđača čini najboljom. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja“, izjavio je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatski Telekom će tako imati isključiva prava na sljedeća natjecanja: Prvu HNL, Drugu HNL, Hrvatski nogometni kup, Superkup, PrvuHNL za žene, finale kupa za žene, utakmice hrvatske A ženske reprezentacije - natjecateljskih (za koje HNS raspolaže pravima) i prijateljskih, einale kupa za juniore, kadete i pionire, utakmice U-21, U-19 i U-17 muških reprezentacija - natjecateljskih (za koje HNS raspolaže pravima) i prijateljskih, Prve hrvatske malonogometne lige za muškarce, Hrvatskog kupa u futsalu za muškarce i žene, , utakmice futsalske muške reprezentacije - natjecateljskih (za koje HNS raspolaže pravima) i prijateljskih, utakmice futsalske ženske reprezentacije - natjecateljskih (za koje HNS raspolaže pravima) i prijateljskih, utakmice A muške reprezentacije kojima je HNS organizator, revijalne i memorijalne utakmice u organizaciji HNS-a te pripremne utakmice klubova.

„Hrvatski klupski nogomet je na jasnoj uzlaznoj putanji te zaslužuje i najkvalitetnijeg partnera koji će mu omogućiti da nastavi napredovati, a gledateljima da uživaju u najkvalitetnijem televizijskom i medijskom sadržaju. Kao dugogodišnji sponzor, ulagač i partner hrvatskog sporta, a posebno hrvatskog nogometa, ponosni smo što je HNS prepoznao našu namjeru i predanost da hrvatskim nogometnim natjecanjima i klubovima osiguramo potporu i medijsku prisutnost kakvu uistinu zaslužuju, a svim zaljubljenicima u nogomet najkvalitetniji sadržaj na daleko najvećoj platformi – MAXtv-u”, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram