Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2015

Hrvatska turistička zajednica prošle godine uprihodila 351 milijun kuna

Na danas održanoj 10. sjednici Sabora HTZ-a prihvaćeno je godišnje financijsko izvješće za 2014. godinu u kojoj je Hrvatska turistička zajednica sadržajno i dinamički provodila aktivnosti sukladno Programu rada...

Sabor HTZ-a usvojio je i Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a, a također predstavljene su informacije o tijeku sezone i stanju na tržištima te verificirani mandati novih članova Sabora HTZ-a.

Ministar turizma Darko Lorencin je nakon sjednice izjavio kako Hrvatska 365 predstavlja jedan od najvažnijih projekata u kojeg će se uskoro, uz već postojeće 22 destinacije, uključiti i desetak novih.

Godišnje financijsko izvješće za 2014. godinu članovima Sabora HTZ-a predstavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. Ivičić je tom prilikom naglasio kako su sve zacrtane aktivnosti u 2014. godini uspješno realizirane, kao i većina onih koje su prolongirane za ovu godinu. Kako je rekao, jedan od najvažnijih projekata - turistički informacijski sustav (TIS) je krenuo s testnim radom te će se u tom periodu postupno nadograđivati. Ivičić je naglasio kako se puna primjena TIS-a očekuje početkom iduće godine, a sustav će omogućiti detaljan uvid u statistiku i glavne karakteristike turista koji nas posjećuju.

Ministar turizma Darko Lorencin je nakon sjednice izjavio kako Hrvatska 365 predstavlja jedan od najvažnijih projekata u kojeg će se uskoro, uz već postojeće 22 destinacije, uključiti i desetak novih.

Ukupni izvršeni prihodi i rashodi HTZ-a iznose 351.411.216,00 kuna, što predstavlja 100 posto realizacije planiranog iznosa. Od navedenog iznosa ukupni rashodi za aktivnosti izvršeni su u iznosu od 271.362.358,00 kuna dok se preostali iznos od 80.048.858,00 kuna odnosi na prijenos sredstava u iduće razdoblje za podmirenje ranije preuzetih obveza i izvršenje projekata i aktivnosti definiranih Godišnjim programom rada HTZ-a za 2015.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram