Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2015

Na pomolu spajanje Kreditne banke Zagreb i Podravske banke?

POVEZANE OBJAVE:

Kreditna banka Zagreb i Podravska banka u četvrtak su najavile povezivanje tih dviju banaka, za što su uprave dviju banaka imenovale savjetničke timove i započele s razradom potrebnih procedura...

Uprave Kreditne banke Zagreb i koprivničke Podravske banke dobile su potrebnu suglasnost nadzornih odbora dviju banaka za pokretanje pripremnih radnji u cilju korporativnog povezivanja ovih dviju banaka, navodi se u objavama na Zagrebačkoj burzi.

Uprave dviju banaka imenovale su savjetničke timove i započele su s razradom procedura potrebnih za provođenje planirane korporativne akcije, zaključuje se u objavi.

Kreditna banka Zagreb i Podravska banka spadaju u manje hrvatske banke s udjelima u ukupnoj imovini hrvatskih banaka od po oko jedan posto, čime zauzimaju deseto i jedanaesto mjesto.

Po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem prošle godine ukupna aktiva Kreditne banke Zagreb je iznosila 4,3 milijarde kuna, čime ta banka u ukupnoj imovini banaka u Hrvatskoj ima udio od 1,07 posto, dok je udio Podravske banke, s ukupnom imovinom od 3,06 milijardi kuna, iznosio 0,76 posto. Ukupna imovina Kreditne banke Zagreb lani je u odnosu na godinu prije povećana za oko 5,5 posto, dok je imovina Podravske banke smanjena za 1,4 posto.

Obje su banke, prema nerevidiranim podacima, prošlu godinu završile s dobiti, pri čemu je bruto dobit Kreditne banke Zagreb iznosila nešto više od 26 milijuna kuna, a Podravske banke oko 4,3 milijuna kuna.

Po podacima o top dioničarima objavljenim na Zagrebačkoj burzi, najveći dioničari Kreditne banke Zagreb su osiguravajuća društva u sastavu koncerna Agram - Jadransko osiguranje sa 17,99 posto dionica, Euroherc osiguranje ima 17,86 posto, Agram life osiguranje (1/1) ima 10 posto te 7,87 posto dionica, itd.

Podravska banka u većinskom je vlasništvu talijanskih investitora, a najveći su pojedinačni dioničari Antonia Gorgoni s 9,91 posto, Lorenco Gorgoni s 9,87 posto, Assicurazioni Generali SPA 9,54 posto, Cerere SPA 9,53 posto, Miljan Todorović 8,33 posto, itd.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram