Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2015

Tele 2 Hrvatska ulaže nekoliko stotina milijuna kuna u novu mrežu

Samo 45 dana nakon što je objavljeno kako je Tele2 prvi puta godinu završio s neto dobiti, Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je danas investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu, vrhunsku mrežu...

Malin Holmberg najavila je kako će nova mreža osigurati 3G tehnologiju na svim lokacijama kao i da kompanija ulaže u izgradnju novih infrastrukturnih objekata. Ove investicije pokrenuti će širok raspon nadogradnji koje će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike.

Investicija u nadogradnju mreže u 2015 godini dostići će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina. Ovo je značajna investicija koja će zahtijevati suradnju u širem ekosistemu i Tele2 je već u procesu uključivanja u projekt do 50 hrvatskih kompanija s gotovo 500 ljudi diljem Hrvatske. Za Tele2 ova nova investicija također znači i zapošljavanje unutar same kompanije

"Ova značajna investicija u novu 3G mrežu dolazi kao prirodan slijed i donosi našim korisnicima velika poboljšanja u smislu pokrivenosti i kvalitete mreže. Želim zahvaliti našim vjernim korisnicima i predanim zaposlenicima koji neprestano traže više standarde i pomažu nam unaprijediti naše usluge. Nastaviti ćemo pružati najbolju vrijednost za novac našim korisnicima na putu prema našem cilju od jednog milijuna korisnika", poručila je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.

Johan Bergström, član uprave i glavni tehnički direktor Tele2 Hrvatska najavio je kako će mreža biti izvedena u suradnji s novim partnerom – tvrtkom Huawei. Rješenje koje će biti korišteno je Huaweijev Single-RAN wireless, koji se pokazao kao fleksibilna oprema koja odgovara na sve izazove budućnosti.

"Jedna od prednosti ovog rješenja je fleksibilnost u unaprijeđenu kapaciteta i brzine podatkovnog prometa kad se za to pokaže potreba. Ovo je vrlo važno u vrijeme kada se sve više koriste pametni telefoni i kada je upotreba podatkovnog prometa sve veća", objasnio je Bergström.

I on i Holmberg istaknuli su da još ne planiraju lansirati 4G mrežu jer smatraju da za to još nije pravo vrijeme.

Zbog novih planova povećat će i broj sadašnjih 120 zaposlenih za oko 10 posto, za što je Holmberg kazala da iako možda ne zvuči tako za njih je puno.

Tele2 Hrvatska prošlu je godinu, prvu od 2005. otkako posluje, završio s dobiti od 39,4 milijuna kuna, dok im je baza korisnika na godišnjoj razini porasla 4 posto, na njih ukupno 823,4 tisuće.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram