Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2015

Preko TUI-a u Hrvatsku ove sezone stiže 200 tisuća turista

U sklopu službenog posjeta turističkom sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin i direktor HTZ-a Ratomir Ivičić danas su posjetili sjedište TUI-a, najvećeg europskog turoperatera. Ministar Lorencin predstavio je tom prilikom aktualnosti vezane uz turistički sektor RH, s naglaskom na glavne odrednice Strategije razvoja turizma RH do 2020., program Hrvatska 365, investicije, ali isto tako i aktivnosti usmjerene na organizaciju i kvalitetnije upravljanje turističkim sektorom...

“Investicije iz godine u godinu rastu, a ove godine ćemo u turistički sektor imati oko pola milijarde eura investicija. Neke od njih su velike investicije koje će biti dovršene već u svibnju i lipnju ove godine i svakako će pridonijieti jačanju kvalitete i konkuretnosti turizma naše zemlje. Osim toga, radimo transformaciju turističkih zajednica, restrukturirali smo Glavni ured HTZ-a, predstavništva te mijenjamo Zakon o turističkim zajednicama kako bi bili efikasniji i snažnije upravljali destinacijama. Radimo i na osvježavanju našeg brenda, prije nekoliko tjedana predstavili smo novu krovnu komunikacijsku platformu, prije svega novi slogan. Ovim konceptom borimo se protiv sezonalnosti, pri čemu ćemo promovirati proizvode koje Hrvatska nudi posebice u razdoblju pred i posezone. Cijeli koncept lansirat ćemo početkom rujna i krenuti s njime u kampanju za 2016. godinu”, izjavio je ministar Lorencin te naglasio kako je TUI jedan od ključnih partnera Hrvatske u turizmu.

Predstavnici TUI grupe izrazili su želju za poboljšanjem prometa prema Hrvatskoj, odnosno vraćanjem turističkih brojki koje su bilježili prije rata, od čega ove godine očekuju dovođenje oko 200 tisuća klijenata u Hrvatsku. “Hrvatska je jedna od najljepših zemalja na Mediteranu. Trenutno imamo velik porast, čak trostruki, te želimo dostići brojke od prije dvadeset godina jer postoji golem potencijal za dovođenje više turista u Hrvatsku, ne samo iz Njemačke, već iz cijeloga svijeta. Snažno vjerujemo u Hrvatsku kao destinaciju te smo stoga spremni i ulagati u vašu zemlju”, rekao je zamjenik direktora zadužen za Hrvatsku unutar TUI grupe, Johan Lundgren te dodao kako je TUI, osim nekih investicija koje su već proveli s tvrtkom Karisma Hotels Adriatic (KHA), zainteresiran i za projekt Kupari. Ministar Lorencin je vezano uz to naglasio kako je tekst natječaja za Kupare u pripremi te upućen u proceduru Vlade RH.

TUI grupa je najveći europski turoperator s više od 30 milijuna klijenata. Unutar grupe se nalazi 79 različitih kompanija, od kojih je 248 hotela u 30 zemalja diljem svijeta u njihovom vlasništvu. TUI grupa je u prošle tri godine uvela letove prema Hrvatskoj iz Njemačke i Belgije te novi kruzer na području Dubrovnika. U TUI-jevom katalogu za Hrvatsku nalazi se 65 hotela, dva krstarenja i tri izletničke kombinacije, a godišnje u Hrvatsku dovode 60 do 80 tisuća gostiju iz Njemačke.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram