Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2015

Nastavak blagog slabljenja švicarske valute

Švicarski franak će vjerojatno i u ovom mjesecu blago oslabiti budući da mnogi investitori koji su ga kupovali prije naglog jačanja sada zatvaraju svoje pozicije te prodaju švicarsku valutu, javljaju iz Admiral Marketsa...

Osim toga, Švicarska centralna banka i dalje intervenira na tržištu i pokušava oslabiti CHF, no sada s manjim iznosima i bez točno određene razine koju namjerava braniti.

Kada je u pitanju euro, više informacija o mogućem kretanju u narednim tjednima imat ćemo u četvrtak nakon konferencije za medije koju će održati Mario Draghi, guverner Europske centralne banke.

Za vrijeme konferencije mogući su veliki i nagli pomaci od preko 1% u samo nekoliko minuta što trebaju na umu imati svi oni koji trguju kratkoročno.

Kod cijena dionica bi moglo doći do privremene korekcije, budući da je rast u posljednjih nekoliko mjeseci bio neodrživ, stoji u priopćenju iz Admiral Marketsa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram