Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2015

Iz Brodotrogira se pohvalili novim dokom

Remontna ponuda trogirskog škvera upotpunjena je još jednim dokom. Naime, uz postojeći dok od 176 m i 7300 t nosivosti s radom je započeo i 64 metarski Dok 4, u kojem će se obavljati remonti svih vrsta brodova do 800 tona i 55 metara dužine...

Radi se o armiranobetonskom, monolitnom plivajućem „U“ doku koji je zajedno s ostalom pokretnom imovinom kupljen na dražbi u brodogradilištu „Kraljevica“ za ponuđenih 17 milijuna kuna.

Dok 4 se u trogirskom škveru tijekom proteklog vremena u potpunosti sanirao i priveo svrsi. Na njemu se provela betonska sanacija glavne palube i gornje palube na kojoj se nalaze tornjevi, vanjskih površina zidova iznad razine glavne palube, unutarnjih površina zidova tornjeva i vanjskih površina ispod razine glavne palube kao i sanacija glavnih rebara.

U Dok 4 uplovio je i prvi brod na remont, a radi se o luksuznoj jahti Bluemar II. Brod će ostati u remontu oko mjesec dana. Za to vrijeme obavit će se godišnji remont, petogodišnja Lloyd’s klasa motora i ostale opreme kao i antikorozivna zaštita podvodnog dijela trupa.

Veliki dok od 7300t i ovaj manji od 800t omogućit će prihvat brodova različitih dužina i namjena, a širokom ponudom postići će se bolja konkurentnost na remontnom tržištu, ističu u Brodotrogiru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram