Zatvori
Poslovni Puls
23/02/2015

Dalmacijavino prodana za 70,5 milijuna kuna

Nakon deset neuspjelih pokušaja, danas je na Trgovačkom sudu u Splitu za 70,5 milijuna kuna prodano Dalmacijavino. Novi vlasnik je Marinko Zadro, najveći dioničar tvrtke Viro grupe...

Podsjetimo, na prvoj dražbi vrijednost Dalmacijavina iznosila je 281 milijun kuna, a na zadnjoj održanoj u prosincu vrijednost mu je bila 92 milijuna kuna, javlja HRT.

Sindikati su izrazili zadovoljstvo prodajom u nadi da će se proizvodnja nastaviti. "Zasad nećemo ništa poduzimati, dok se ne riješe formalnosti oko kupoprodaje, a onda ćemo sjesti s novim vlasnikom i pokušati dogovoriti što bolju poziciju radnika", izjavio je sindikalist Dalmacijavina Lukica Bucat.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević nakon ročišta je izjavio kako se očito radi o tvrtki koja ima namjeru nastaviti proizvodnju. "To je odlična pozicija. Dugovanje Dalmacijavina bilo je preko milijardu kuna, a najveći vjerovnik je bila država. Država se treba odreći toga potraživanja kako bi se isplatili radnici. Isto tako država mora omogućiti uvjete da Dalmacijavino, a i Badel, ostanu što su bili u bivšoj zemlji, najzamijetniji igrači u toj branši", kazao je Matijašević.

Na imovinu Dalmacijavina založno pravo imaju Carinska i Porezna uprava, te agencija za upravljanje državnom imovinom. Tako će se od prodajne cijene najprije platiti dugovi državi. Ukupna radnička potraživanja navodno iznose oko 75 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram