Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2015

Evo koliko troše prosječni hrvatski turisti

Rezultati devetog po redu istraživanja Instituta za turizam pod nazivom Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS Ljeto 2014. predstavljeni su u zagrebačkom hotelu Westin...

TOMAS Ljeto je kontinuirano istraživanje obilježja turističke potražnje u Hrvatskoj koje Institut za turizam provodi od 1987. godine. U 2014. godini istraživanje je provedeno tijekom četiri ljetna mjeseca u 76 mjesta u sedam primorskih županija, na uzorku od više od 4.000 turista. Prikazani su rezultati o profilu turista koji posjećuju primorske destinacije, njihovoj motivaciji i obilježjima putovanja, aktivnostima u destinaciji provođenja odmora, zadovoljstvu ponudom te ostvarenim izdacima.

Rezultati su ukazali na konzistentan niz promjena u obilježjima potražnje u 2014. godini i pojavu nekih novih segmenata potražnje u našim destinacijama u ljetnim mjesecima. Gosti su u 2014. godini bili i zadovoljniji svim elementima turističke ponude u odnosu na 2010. godinu, dok su prosječni dnevni izdaci po osobi u navedenom razdoblju povećani 14%.

Turisti su prošlog ljeta u hrvatskim primorskim županijama prosječno dnevno trošili 66,3 eura, od čega 36,2 eura za smještaj, većinom su bili u dobi od oko 40 godina, visokog i višeg obrazovanja, s primanjima većim od dvije tisuća eura te dolazili automobilom i s obitelji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram