Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2015

Hrvatska sve popularnija filmska destinacija

Otkako je u Južnoj Koreji emitirana serija o Hrvatskoj - broj turista iz te zemlje povećao se za dva i pol puta. I američkih je turista sve više...

Nakon prvih ''Igara prijestolja'' snimljenih u našoj zemlji - za čak 25 posto. Iako je Hrvatska kao nekad - zbog filmske scenografije - sve zanimljivija svijetu, pitanje je - hoćemo li to znati iskoristiti u turizmu, javlja HRT.

Podsjetnik na Zagreb njegov je spomenik - u Splitu! Od Winnetoua i nakon pola stoljeća od filmova od parka ni p. No, glavnu ulogu još čekamo. Zato smo u posljednje dvije godine ostvarili 18 međunarodnih koprodukcija. Strane produkcije u Hrvatskoj su provele 2014. godine čak 210 dana. S njima se utrostručio i boravak gostovanja stranih ekipa. A ukupni prihod od ''izvoza'' filmskih usluga protekle godine popeo se na gotovo 100 milijuna kuna.

Radi se o tome da imamo sjajne filmske ljude u koje se dobre ekipe zaljube. A lokacije poslovično su sjajne, izjavio je Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a. Jer od 2012. na snazi su mjere poticaja kojima se međunarodnim projektima osigurava do 20% povrata od ukupnog lokalnog troška.

Krajem siječnja u Dalmaciji se snima nova američka serija ''DIG'' - čiji autori potpisuju hit serije Domovina i Heroji. Najveća investicija od 6 milijuna eura i 300 radnih mjesta jest ona od serijala "Igre prijestolja", koja se 4. godinu snima u Dubrovniku i okolici.

HRT-ov video prilog na ovu temu pogledajte ovdje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram