Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2015

Lalovac o "divljanju" franka: Pronaći ćemo način da zaštitimo građane

Švicarska središnja banka neočekivano je ukinula mjeru ograničenja tečaja franka prema euru na minimalnih 1,20 franaka za euro, zbog čega je tečaj franka snažno porastao prema euru, a Udruga Franak zatražila hitan sastanak s ministrom financija Borisom Lalovcem...

"Nažalost, na ovakve svjetske udare tržišta na kredite, nema jednostavnih rješenja. No još ne znamo je li ovo jednodnevni šok, ili je dugoročno. Ako se pokaže da je ovo dugoročno, Vlada će morati naći zakonska rješenja", rekao je ministar Lalovac za Dnevnik HRT-a.

Lalovac će se danas sastati s predstavnicima banaka, a od njih očekuje da budu susretljivi, da pomognu građanima koji su izloženi ovakvom šoku.

"Ako je ovakav tečaj švicarskog franka dugoročni problem, morat ćemo tražiti druga rješenja", poručio je Lalovac. Dodao je kako se Vlada aktivno uključila i pokušava naći rješenja koja su zakonska.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram