Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2014

Lokalne turističke zajednice iduće godine će dobiti manje novca

Sabor Hrvatske turističke zajednice u Zagrebu je usvojio Godišnji program rada HTZ-a s financijskim planom za iduću godinu po kojemu se, osim brojnih promjena u aktivnostima, predviđa i nešto drugačija struktura te manji proračun za 20-ak milijuna kuna u odnosu na ovu godinu ili 328,3 milijuna kuna...

Iznoseći očekivanja od iduće godine, ministar turizma i predsjednik HTZ-a Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić naglasili su dalji porast fizičkog i financijskog turističkog prometa u odnosu na ovu godinu.

Kao glavne ciljeve rada za iduću godinu Ivičić je naveo izradu novog brendinga turističke Hrvatske sa novim sloganima i vizualima kao i nove globalne komunikacijske taktike prema geozonama, povećanje prometa u pred i posezoni, učinak udruženog i drugih načina oglašavanja te intenzivnije mjerenje učinka izvršenih aktivnosti.

Većina aktivnosti pa i proračun HTZ-a za iduću godinu proizlazi iz novog Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2014.-2020. kojeg je sabor također usvojio u ponedjeljak.

Planom se previđa promjena odnosa i nastupa na tržištima uz ciljane aktivnosti da se uz stare dođe i do novih turista iz svijeta i Europe u kojoj putuje oko 250 milijuna ljudi, a od kojih navodno oko 110 milijuna prema istraživanjima u sklopu tog plana ne prepoznaje niti konzumira hrvatsku turističku ponudu, istaknuo je Ivičić.

I on i ministar Lorencin naglasili su i da na razini cijele ove godine očekuju zadržavanje pozitivnog trenda iz prvih 11 mjeseci u kojima je bilo 4,6 posto više turističkih dolazaka i 2 posto više noćenja nego lani, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram