Zatvori
Poslovni Puls
15/12/2014

Ljubo Jurčić: Propali smo jer su uništeni veliki sustavi

Sudbine radnika Imunološkog zavoda, RIZ-a i Kamenskog tipične su hrvatske priče - devedesetih godina uništavala su se poduzeća i stvarali monopoli. To znači da Hrvatska nema ekonomsku politiku ili je takva politika iluzorna, izjavio je u emisiji Hrvatskog radija "Poslovni tjedan" Ljubo Jurčić....

"Imamo infrastrukturu, imamo ljude, tehnologiju i tržište i to uništavamo. Nema malog poduzetništva bez velikih kompanija - one imaju niz podizvođača, dodao je. Rekao je kako su u krizi Nijemci spašavali autoindustriju, Siemens - koji imaju po deset tisuća kooperanata. Ekonomska politika Hrvatske je nerazumna", rekao je Jučić.

Lidija Garinec sindikalna povjerenica Imuološkog zavoda potvrdila je u emisiji da su radnici Imuološkog primili dvije plaće od kojih je ova druga bila znatno manja. I dalje su jedan sat dnevno u štrajku.

Marina Glokević iz RIZ-a ponovila je kako RIZ posluje dobro, radnici rade dobro, a spore zbog dionica. Radi naših nekretnina, netko želi uništiti RIZ, kazala je. U tom kontekstu je spomenula Milana Dejanovića, Mihaela Ljubasa i Franju Sremića.

Đurđa Hrnjak, bivša radnica Kamenskog koja je opisala 'križni put' te tvrtke. Upitala se zašto DORH nije reagirao iako postoje pisani dokazi da se u tom slučaju radi o kriminalu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram