Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2014

Maras: Puno se napravilo, situacija je bolja nego prije

Sutra je točno tri godine otkako je "kukuriku koalicija" na vlasti, a ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras gostujući u emisiji "A sada Vlada", rekao je kako je zadovoljan što je ova Vlada napravila jer zemlja izgleda bitno drugačije nego 2011...

"Napravilo se dosta što se tiče javnih financija i uvođenja reda u državu. Neki temelji su napravljeni da se izađe nakon 6 godina iz recesije. Stvari se mijenjaju. Nisam ni ja zadovoljan brzinom kako se neke stvari odvijaju. No, kada radite u timu i kada ima puno stvari za napraviti, ne ide sve brzinom kojom želite", dodao je Maras.

"Zabrinjava me što je mnogo ljudi blokirano i pripremamo sve kako bi se i taj problem riješio. Ta konkretna mjera nije bila u Planu 21, pa sada moramo riješiti da mali građani ne budu blokirani. Voditi državu nije nešto što se može planirati da se sve 100% ostvari. Nelikvidnost je smanjena, ali je i dalje velik problem, no i dalje težimo da sve bude u rokovima. Nije točno da je situacija gora, nego je bolja nego što je bila", rekao je Maras.

Govoreći o rezultatima anketa i tome kako 25% građana smatra da država ne ide u dobrom smjeru, za ministra Marasa je to razumljivo.

"Kada se bude vidio gospodarski rast i zapošljavanja, građani će biti zadovoljni. Situacija je 2011. bila mnogo gora nego što se to u javnosti činilo, shvaćam da su građani ogorčeni", rekao je.

Prema ispitivanju tržišta, traživanjima, SDP je treća stranka u zemlji, a Maras je rekao da stranka ima stabilan rejting.

"Ova koalicija može čista obraza od građana tražiti novi mandat. Zemlja je bolja nego prije 3 godine, nismo ništa ukrali za razliku od onih prije nas. Građanima možemo reći da smo radili najbolje što smo mogli. Ne moram biti ministar u sljedećoj vladi, bitno mi je da mogu reći da sam radio najbolje što sam mogao. S tim rezultatima možemo na izbore. Hoćemo li dobiti povjerenje građana, to je na njima. Velika je stvar reći da se nije kralo", dodao je Maras.

Komentirajući ocjenu 2 koju građani daju Vladi, Maras kaže da bi on dao 3 jer nije u potpunosti zadovoljan, no istaknuo je da se trenutačno ne vidi sve što je učinjeno u protekle tri godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram