Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2014

SKANDAL: Luksemburg velikim kompanijama omogućio poseban porezni tretman

Više od 300 velikih kompanija, među kojima su PepsiCo, AIG i Deutsche Bank, s luksemburškim je vlastima dogovorilo tajne sporazume kojima će smanjiti svoje porezne obveze, objavio je Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ)...

ICIJ je utvrdio kako velike kompanije preko Luksemburga kanaliziraju stotine milijardi dolara prihoda i tako štede na plaćanju poreza u matičnim državama.

ICIJ navodi kako postoje dokumenti u kojima je vidljivo da je Luksemburg spomenutim kompanijama omogućio posebni porezni tretman. Luksemburški političari demantiraju postojanje takvih dogovora.

Porezni sustav u Luksemburgu je konkurentan, nema ništa nepoštenog ni neetičnog u vezi toga, kazao je Nicolas Mackel, glavni luksemburški dužnosnik za financije.

Europska unija nedavno je najavila velike akcije protiv utajivača poreza koji koriste porezne oaze kako bi od poreznika sakrili prihode od poslovanja na matičnim tržištima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram