Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2014

Dubrovački hoteli nastavljaju bilježiti rekordne turističke rezultate

Dubrovačka hotelska tvrtka Hoteli Maestral prvih su devet mjeseci ove godine završili s 9 posto višom dobiti nego u istom prošlogodišnjem razdoblju ili s 9,3 milijuna kuna, podaci su iz izvješća te tvrtke na Zagrebačkoj burzi...

Navodeći u izvješću da je u njihovim smještajnim kapacitetima u prvih devet mjeseci osvareno 128,6 tisuća noćenja, iz Hotela Maestral ističu da je to i rekordan rezultat u zadnjih deset godina.

Slično kažu i za ukupne bruto prihode da su također rekordni, no zbog povećanja stope PDV-a s 10 na 13 posto ove godine poslovni neto prihodi su im pali, za 2 posto, na 45,4 milijuna kuna.

Za 2 posto smanjili su ukupne poslovne rashode, na 33,3 milijuna kuna, pri čemu su troškovi osoblja bili niži za 9 posto kao posljedica provođenja programa restrukturiranja te su zadnjeg dana rujna imali 183 zaposlenih ili 14 manje nego na isti dan prošle godine.

Hoteli Maestral u većinskom su državnom vlasništvu te su trenutno u novom, drugom krugu prodaje, koji je počeo 1. listopada, nakon što je neuspješno završila prva ovogodišnja ′potraga′ za investitorom koja se u dva kruga natječaja, za neobvezujuće pa obvezujuće ponude, provodila od početka ove godine do kraja rujna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram