Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2014

Prvi čovjek Amazona je najbolji izvršni direktor na svijetu

Izvršni direktor američkog diva Amazon Jeff Bezos po izboru časopisa Harvard Business Review najbolji je izvršni direktor u svijetu, a pri takvoj ocjeni list ostaje unatoč najnovijim lošim rezultatima poslovanja...

Harvard Business Review sastavio je listu vodećih izvršnih direktora u svijetu za 1.200 kompanija sadržanih u S&P Global indeksu prema visini povrata kapitala njihovim dioničarima, a temeljem rada svakog izvršnog direktora od stupanja na tu dužnost do zaključno 30. travnja ove godine, prenio je u ponedjeljak Business Standard.

Jeff Bezos pobijedio je uz veliku prednost u odnosu na druge kandidate, tumače u tom magazinu.

Takvo stajalište nisu promijenile ni najnovije loše vijesti iz Amazona, a radi se o najvećem tromjesečnom gubitku tog diva na području e-trgovine u proteklih 14 godina. U prošlotjednim rezultatima poslovanja tvrtka gubitke pripisuje slaboj prodaji svoga prvog pametnog telefona Fire Phone.

Ti gubitci smatraju se potvrdom Bezosove opsjednutosti da na listi prioriteta rast ima prednost pred profitabilnošću.

Daniel McGinn, viši urednik u Harvard Business Review, kazao je da su se ljudi godinama kladili protiv Bezosa i da su bili u krivu. Dodaje da Bezos ima niz dioničara koji mu vjeruju zato što ostvaruje rezultate u proteklih 20 godina unatoč mnogim sumnjama.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram