Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2014

Dubrovnik u očekivanju tromilijuntog noćenja

Turistički djelatnici zadovoljni su posezonom - kojoj u prilog ide i bablje ljeto. Turisti uživaju, posebice na jugu, gdje još traje sezona kupanja. Dubrovnik tako do kraja tjedna očekuje tromilijunto noćenje...

Lijepo vrijeme ovih dana popunilo je dubrovačke plaže. Ulicama i trgovima krstare turisti, kao da i nije posezona. Dubrovnik od početka godine stalno bilježi 12 posto više dolazaka i devet posto više noćenja; dnevno je u Gradu deset tisuća turista.

Na dubrovačkom području trenutačno oko dvije tisuće obitelji živi od iznajmljivanja soba i apartmana, a raspolažu s oko 12 tisuća postelja. Zadovoljni su i ugostitelji i trgovci.

Turistička zajednica najavljuje mnogobrojne programe u jesenskim i zimskim mjesecima, a uključena je i u HTZ-ov projekt Hrvatska 365 - kojim se želi reducirati sezonalnost destinacije te ponuda učiniti atraktivnom tijekom cijele godine, javlja HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram