Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2014

Todorić ulaže u obnovu Mercatorovih trgovina u Sloveniji

Spajanje trgovačkih mreža Konzuma i Mercatora odvija se vrlo brzo, izjavio je u srijedu na poslovnoj konferenciji u Ljubljani koju je organizirao list "Finance" Jure Radoš iz uprave Konzuma...

Konzum i Mercator trenutno su prvi igrač u maloprodaji u regiji, njihova integracija se odvija brzo, a mreže razmjenjuju znanja i iskustvo kako bi se povaćala prodaja i konkurentnost, izjavio je Radoš, izražavajući optimizam u pogledu budućeg poslovanja.

On je najavio znatne investicije u obnovu Mercatorovih trgovina u Sloveniji, kako bi se one mogle bolje suprotstaviti konkurenciji drugih trgovačkih lanaca, osobito diskontnih, te ocijenio da unatoč standardnoj percepciji kupaca postoje mogućnosti za povećanje prodaje jer cijene hrane ne rastu onako kako se obično misli.

Cijene hrane u Konzumovim trgovinama u prosjeku su u zadnjih godinu dana pale za oko 3 posto i postoje izgledi za veću potrošnju i potrošački optimizam, ocijenio je Radoš.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram