Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2014

Slovenija očekuje rast BDP-a od 1,6 posto

Nacionalno gospodarstvo Slovenije ove godine će narasti za 1.6 posto, jedan postotni bod više nego što je predviđeno na proljeće, izjavila je u utorak Banka Slovenije...

Slovensko gospodarstvo se polako poboljšava ove godine, izjavila je zamjenica guvernera centralne banke Mejra Festić i dodala kako se bilanca plaćanja popravlja.

Financijski analitičari su popravak gospodarstva pripisali povećanom izvozu.

Slovensko gospodarstvo je sve više ovisno o inozemnoj potražnji, izjavio je Anže Podnar, stručnjak za državne račune u Uredu za državnu statistiku.

Prema svibanjskim izvještajima Ureda za statistiku, izvoz je nastavio biti pokretač slovenskog gospodarstva i pomogao da BDP naraste za 1.9 posto na godišnjoj razini u prvom kvartalu nakon rasta od 2.1 posto u prethodnom kvartalu.

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u svibnju je iznijela predviđanja da će slovensko gospodarstvo ove godine narasti za samo 0.3 posto te da će 2015. dostići 1.2 posto, preosi Xinhua.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram