Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2014

Američki fond preuzima Hypo Alpe Adria banku?

 Prvog tjedna listopada moglo bi doći do potpisivanja sporazuma o prodaji mreže Hypo Alpe Adria banke na Balkanu ukoliko će završni pregovori teći kako se nadaju u Hypo banci, javila je austrijska agencija APA...

Prema pisanju agencije, glavni kandidat za kupovinu je američki investicijski fond Advent International, a vode se pregovori i sa jednim konzorcijem. Da li će posao biti zaključen ovisi i od Nadzornog organa, kao i Europske komisije.

Bruxelles mora odobriti dogovor, pošto proanalizira sve detalje kao što su moguća jamstva, ali i refiinanciranje majke banke sa 2,2 milijardi eura koje se nalaze u bankama Hypo u jugoistočnoj Europi.

Ukoliko prodaja u paketu ne bude dovoljno atraktivna austrijskoj državi, koja je vlasnik Hypo banke, ili bi taj posao bio suviše rizičan, sljedeći korak bi bio pojedinačna prodaja kćerki banke na Balkanu. Rok za to, koji je Austriji dala Europska komisija, je sredina iduće godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram