Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2014

Sve više korejskih turista dolazi u Hrvatsku

Hrvatsko-korejski poslovni forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), Korejskog poslovnog centra u Zagrebu (KOTRA) te Korejske komore trgovine i industrije (KCCI) održan je 22. rujna u Vijećnici HGK...

Na Forumu su Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, i Dong–Geun Lee, izvršni potpredsjednik Korejske komore trgovine i industrije (KCCI), potpisali.

Poslovni Forum pokazuje obostrani interes dviju poslovnih zajednica za još bolju i bliskiju suradnju u budućnosti, naglasio je Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, podsjetivši na nedavno održani Korejsko-hrvatski poslovni forum u Seulu, na kojem je hrvatsko gospodarsko izaslanstvo predvođeno Josipom Lekom, predsjednikom Hrvatskog sabora, održalo poslovne razgovare s korejskim partnerima.Hrvatska, od lani punopravna članica EU-a, korejskim partnerima nudi mogućnosti za investiranje, a svojim geostrateškim položajem može biti i njihova ulazna vrata za poslovno širenje na europskom tržištu, kazao je Škorić.

„Hrvatska i Koreja imaju potencijal za povećanje poslovne suradnje. Lani je međusobna robna razmjena iznosila 60 milijuna dolara, od čega je 12,55 milijuna dolara bio hrvatski izvoz u Koreju, a 47,28 milijuna dolara uvoz iz te zemlje. Koreja je na 49. mjestu trgovinskih partnera Hrvatskoj. Novi Sporazum o suradnji HGK i KCCI-a temelj je još boljoj suradnji komora i poslovnih zajednica, kazao je Škorić napomenuvši kako je suradnja perspektivna u prehrambenoj industriji, elektroindustriji, proizvodnji strojeva, brodogradnji te prijenosu tehnologija i know howa. Veliki je potencijal i u turističkoj suradnji. Lani je broj korejskih turista u Hrvatskoj povećan za 58 posto, pa je tako Hrvatsku posjetilo 74.000 turista, a ostvareno je više od 98.000 noćenja. Očekujemo također kako će ovaj poslovni forum pridonijeti i povećanju dolazaka korejskih poslovnih ljudi u Hrvatsku, kazao je Škorić.

Izvršni potpredsjednik Korejske komore trgovine i industrije (KCCI) Dong–Geun Lee naglasio je značaj Hrvatske kao zanimljive turističke destinacije za građane Koreje. No Hrvatska ima i veliki gospodarski potencijal te važan geografski položaj na Jadranskom moru, kao i pristup središnjoj i istočnoj Europi, kazao je Lee naglasivši uz turizam, osobito perspektivnim za suradnju elektroindustriju, brodogradnju, prehrambenu industriju, suradnju luka, itd.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram