Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2014

Što se to događa s talijanskom "Pradom" ?

U prvih šest mjeseci ove godine ukupni prihodi talijanske modne kuće Prada iznosili su 1,75 milijardi eura, što je 1,3 posto više u odnosu na prošlu godinu...

Istovremeno, dobit je palaa za 21 posto, na 244,8 milijuna eura. Analitičari se pitaju što se događa s luksuznim talijanskim brendom.

James Sahiti, analitičar u tvrtki New Capital, smatra da je Prada postala manje ekskluzivna kao brand, ali više ekskluzivna po cijenama, zbog čega gubi utrku u odnosu na konkurenciju. "Donedavno je Pradina kožna torbica stajala oko 1000 funta, a sada je njezina cijena između 1500 i 2000 funta", rekao je Sahiti.

Upozorava i na to da zbog strogog kažnjavanja korupcije i nelegalnog trgovanja u Kini pada potrošnja kineskih turista. Uz to, zbog sankcija zapadnih zemalja Rusiji u vezi ukrajinske krize, ali i pada tečaja rublja, smanjuje se i potrošnja Rusa, najvećih svjetskih potrošača luksuzne robe nakon Kineza.

"A s obzirom na to da su Pradini proizvodi sve skuplji, ni vrag više nema dovoljno novca za Pradu", kaže Sahiti, aludirajući na poznati bestseller Lauren Weisberger "Vrag nosi Pradu".

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram