Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2014

Kinezi kaznili Crysler i Audi

Dvije odvojene antitrustovske istrage u Crysleru i Audiju pronašle su kako su ova dva mulitnacionalna proizvođača automobila provodila monopolsku praksu te će biti kažnjeni, u srijedu je rekao službenik iz kineske vrhovne agencije za planiranje gospodarstva...

Li Pumin, glasnogovornik Komisije za državni razvoj i reforme (NDRC) za novinare je izjavio kako je istragu u Crysleru vodila Šangajska komisija za gradski razvoj i reforme, a u Audiju Zavod za cijene Hubei provincije.

Dvije istrage privode se kraju, rekao je, bez iznošenja detalja o kaznama. Li je također potvrdio kako je Zavod za cijene Jiangsu provincije prošli tjedan započeo s antitrustovskom istragom na prodajnim mjestima njemačkog automobilskog diva Mercedes-Benza u pet gradova u Jiangsuu.

U ponedjeljak, inspektori iz Zavoda za cijene Jiangsu provincije i Šangajske komisije za gradski razvoj i reforme posjetili su podružnicu Mercedes-Benza u Šangaju.

Inspektori još uvijek skupljaju dokaze te istražuju je li Mercedes-Benz koristio monopolske taktike, dodao je Li, prenosi CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram