Zatvori
Poslovni Puls
07/08/2014

Coca-Cola povukla oglase s ruskih televizija

Coca-Cola je povukla oglase sa četiri ruske televizijske postaje povezane s tvrtkama kojima je Zapad uveo sankcije, objavio je dnevni list Vedomosti...

Tri postaje, REN-TV, 5 Kanal i Domašni, dio su holdinga pod kontrolom Bank Rossiye, koja se našla na udaru prvog vala zapadnih sankcija, nakon ruske aneksije Krima u ožujku. Četvrta postaja, Zvezda, emitira domoljubne programe i u vlasništvu je ruskog ministarstva obrane.

Sankcije protiv Bank Rossiye i njezinog glavnog dioničara Jurija Kovalčuka zabranjuju američkim tvrtkama da posluju s tim zajmodavcem, kojeg se smatra osobnom bankom viših dužnosnika Kremlja.

U Coca-Coli ističu da njihova odluka nije politički motivirana.

Glasnogovornica američke kompanije za rusko područje Anna Kozlovskaja priopćila je da su nakon objave rezultata za drugo tromjesečje "odlučili promijeniti planove za televizijsko oglašavanje i dosegnuti ciljanu publiku fokusiranjem na vodeće nacionalne kanale i najefikasnije kanale".

Prema Vedomostima, Coca-Cola spada među najveće kupce oglasa u Rusiji, s godišnjim budžetom većim od 2,5 milijardi rubalja (69 milijuna američkih dolara).

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram