Zatvori
Poslovni Puls
05/08/2014

Ecclestone plaća 100 milijuna dolara kako bi izbjegao zatvor?

Bernie Ecclestone i čitava Formula 1 mogu odahnuti. Proces protiv šefa Formule 1 zbog plaćanja mita vjerojatno će bit obustavljen u zamjenu za 100 milijuna dolara. Time Ecclestone i dalje slovi kao neosuđivan...

 Bernie Ecclestone se napokon može posvetiti svom biznisu. Odvjetnici šefa Formule 1 su se, kako javljaju njemački mediji, navodno dogovorili s državnim odvjetništvom o obustavljanju procesa koji se protiv Ecclestonea od travnja vodi pred Zemaljskim sudom u Münchenu zbog podmićivanja i posebno teškog slučaja poticanja na pronevjeru.

Kako navodi Süddeutsche Zeitung, a citiraju njemačke novinske agencije, proces bi trebao biti obustavljen u zamjenu za plaćanje 100 milijuna dolara. Time bi Ecclestone iz suda izišao kao neosuđivan i mogao bi se dalje posvetiti upravljanju Formulom 1. U slučaju osude 83-godišnjem Englezu je prijetila zatvorska kazna i do deset godina. „Ja mogu samo pozdraviti ovu odluku u svoje ime ali i ime Formule 1 i Mercedesove momčadi jer se sada Bernie može u potpunosti posvetiti Formuli 1 i rješavanju problema koji su pred nama“, komentirao je navodni „deal“ bivši automobilski as i današnji šef upravnog odbora Mercedesovog tehničkog odjela Niki Lauda. Da je kojim slučajem Ecclestone bio osuđen, njegovo mjesto na čelu Forumle 1 bi bilo neodrživo što bi za automobilistički sport predstavljalo, kako se izrazio Lauda, „katastrofu“.

Ecclestone se našao pred sudom zbog sumnje da je prodaju dionica Formule 1 u vlasništvu Bavarske zemaljske banke (BayernLB) britanskom investicijskom fondu CVC, „podmazao“ mitom u visini od 44 milijuna dolara. Zbog toga je bivši bankar i član uprave BayernLB-a Gerhard Gribkowsky prošle godine osuđen na osim i pol godina zatvora. No Ecclestone bi se iz svega mogao izvući svotom od 100 milijuna dolara što je za ovog milijardera, kako pišu njemački mediji, „sitniš“. Uz to još dolaze potraživanja BayernLB-a u visini od 25 milijuna dolara. Ovaj „deal“ u utorak (5.8.) mora potvrditi i predsjednik sudskog vijeća Peter Noll, ali sve ukazuje na to da će on dopustiti ovu nagodbu. Sve to skupa, kako nadalje komentiraju njemački mediji, baca „čudno“ svjetlo na njemačko pravosuđe. Za Ecclestonea, koji se već „proslavio“ izjavama kako je Hitler imao neka „dobra rješenja“ te da zapravo uopće nije bio diktator, poslovi i dalje idu svojim tokom. Sada se može, kako je to objasnio Niki Lauda, posvetiti problemima poput sve manjeg zanimanja gledatelja za Formulu 1.

Izvor: Deutsche Welle

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram