Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2014

Zbog hvarske birokracije propada investicija teška 250 mil. eura

Investicija “teška” 250 milijuna eura, o kojoj se već godinama priča da će preporoditi hvarsku općinu Sućuraj, sasvim je došla u pitanje...

Predstavnici ulagača iz Norveške, tvrtke “PPK Nekretnine”, koji bi u Sućurju gradili golemi turistički kompleks, bijesni su napustili sastanak u Županiji splitsko-dalmatinskoj i otišli iz Hrvatske. Sastanak u Županiji bio je svojevrsna mirovna misija, pokušaj župana Zlatka Ževrnjeda kao posrednik pronađe rješenje koje bi zadovoljilo sve strane, i sućurjačke političare i norveške investitore, te da ne propadnu deseci milijuni eura, od kojih su neki, kao već potrošeni, jer su Norvežani jedan dio novca odavno isplatili vlasnicima zemljišta u uvalama Perna i Vinogradine, piše Slobodna Dalmacija.

Jan Aasmoen, direktor “PPK Nekretnina”, nakon dva sata natezanja na sastanku ustao se sa stolca i ljutito napustio prostoriju, poručivši šokiranom Ževrnji kako ne postoji daljnja mogućnost suradnje između njegove tvrtke i Općine Sućuraj, jer načelnik Slavić, objasnio je, ne želi investiciju u svome mjestu, te praktično taocima drži sve Sućurjane.

Na potezu je sada država, koja bi - bez obzira što njihov projekt upravo zbog Općine, koja odgađa donošenje Prostornoga plana uređenja (PPU), nije dobio status strateške investicije - trebala reagirati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram