Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2014

Evo kako osmisliti savršenu web stranicu za tvrtku

U današnje vrijeme većina tvrtki ne može zamisliti poslovanje bez internet stranica. Svi bitni podaci i informacije tako su dostupni „online“, odnosno u bilo koje vrijeme...

Zašto ljudi posjećuju neku internet stranicu? Za to postoje dva primarna razloga. Prvi razlog je da bi pronašli informacije koje su im potrebne. Postoje različiti razlozi traženja informacija na internetu, od izrade školske zadaće, provjere stanja na burzi do traženja kontakata pojedine ustanove ili restorana, itd.Drugi razlog je da naprave neku radnju, npr. kupe novi bestseler, preuzmu novu verziju aplikacije ili pak sudjeluju u online raspravi, itd.

Najvažnija stvar koju treba zapamtiti, ističu u poduzeću Softwise d.o.o., je da ne radite internet stranice za sebe, jer Vi već znate sve informacije vezane uz svoje proizvode i usluge. Internet stranice moraju biti prilagođene posjetiteljima, na način da sadrže sve potrebne informacije te budu sistematizirane kako bi posjetitelj lako pronašao te informacije.

Što se postiže internet stranicama?Internet stranicama dobivate vidljivost na internetu, jednostavan pristup podacima o proizvodima i kontaktima, izvrstan komunikacijski kanal, dostupnost 24/7, i u trenutku kada je trgovina ili poslovnica zatvorena, globalni pristup, ogroman potencijal, najnižu cijenu promocije te praktičnost.

Web stranica će Vam pomoći proširiti Vaš tržišni doseg.

Vrlo važno je imati jasnu ideju čemu stranica služi i što se želi njome postići, bilo to prezentacija proizvoda i usluga,povećanje konkurentnosti na tržištu,narudžba usluga putem interneta,prikupljanje velikog broja posjetitelja na stranicu,povećanje vidljivosti brenda,prodaja proizvoda i usluga, upoznavanje sa radom udruge ili nešto sasvim drugo.

Savjete za izradu kvalitetne internet stranice potražili smo u poduzeću Softwise d.o.o. (www.softwise.hr) koji su izradili mnoge uspješne inozemne i tuzemne internet stranice.

Za izradu kvalitetne internet stranice potrebno je napraviti analizu trenutnog stanja  i potreba poduzeća. Na internet stranici potrebno je navesti sve podatke koje bi korisnike mogli zanimati i koji su im važni za donošenje odluka vezanih uz proizvod, odnosno uslugu.

Animacije i grafički prikaz mogu biti zanimljivi i privući posjetitelje, no sve što je previše nije dobro. Nametljive pozadine i animacije mogu odvući pažnju čitatelja od onoga što je stvarno bitno, a to je sadržaj i informacija koju mu želite pružiti.

Ista stvar je i sa strukturom i navigacijom stranice. Elementi stranice moraju biti jednako raspoređeni na svim stranicama kako bi se postigao kontinuitet i kako bi se posjetitelji mogli lakše snaći, bez nepotrebnog zbunjivanja. Tekst sadržaja mora biti pregledan, lijepo sročen i bez ikakvih grešaka, kako bi se stekao dojam profesionalizma. Na samoj stranici potrebno je napraviti i mapu stranice (Sitemape) koja olakšava snalaženje unutar stranice, kako korisnicima tako i tražilicama.

Internet stranice su Vaš prvi kontakt sa potencijalnim kupcima i korisnicima Vaših proizvoda i usluga pa je od iznimne važnosti točno, precizno, jednostavno i efikasno prezentirati Vašu tvrtku.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram