Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2014

Vlasnik Vipneta kupio makedonskog kabelskog operatera

Telekom Austria objavio je da je sa švedskom investicijskom tvrtkom EQT potpisao ugovor o kupnji makedonskog kabelskog operatera Blizoo...

Blizoo ima godišnje prihode od 10 milijuna eura i 63 tisuće pretplatnika i akvizicija će omogućiti austrijskoj tvrtki da klijentima ponudi svoje usluge u segmentu mobilne telefonije u paketu s Blizoovim uslugama širokopojasnog fiksnog pristupa Internetu i televizijskih usluga.

Makedonija će tako postati četvrta od osam zemalja srednje i istočne Europe u kojima Telekom Austria posluje, nudeći takozvane konvergentne fiksne i mobilne usluge, nakon Austrije, Bugarske i Hrvatske.

"Važno je za nas da stvaramo ove prilike za cijelu grupu", kazao je izvršni direktor Telekom Austrije Hannes Ametsreiter na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Dvije strane nisu željele otkriti vrijednost transakcije, ali Ametsreiter je rekao da se radi o dvoznamenkastom milijunskom iznosu u eurima. Dodao je da će Telekom Austria financirati akviziciju iz postojećeg novčanog priljeva. U TA su također naglasili da Blizoo pozitivno posluje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram