Domaće agencije i tvrtke koje nude usluge na svim razinama organizacije vjenčanja bilježe značajan rast poslovnih rezultata u posljednjih godinu dana. Riječ je o vjenčanjima stranih državljana u Hrvatskoj, mahom Amerikanaca, Nijemaca, Francuza, Kanađana i Australaca…

Osim nedavno održanog celebrity vjenčanja u Dubrovniku kojem su nazočile mnoge poznate osobe iz poslovnog i lifestyle života, u Hrvatskoj u posljednje vrijeme cvate organizacija vjenčanja za strane goste.

Naime, prema pokazateljima i informacijama domaćih turističkih agencija i ostalih pružatelja usluga, broj vjenčanja stranih državljana u Hrvatskoj je rapidno porastao od početka godine.

Lokacijski gledano prednjače Dubrovnik i Istra, dok u manjoj mjeri mladenci iz inozemstva za najvažniji dan u životu odabiru Zadar, Split te otoke srednjeg Jadrana s naglaskom na Hvar i Korčulu.

U kontekstu produljenja sezonalnosti, za kojim domaći turizam vapi, ovakvi i slični segmenti ponude bitni su za ostvarenje čim boljeg turističkog rezultata.