Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2014

Hotel Sol Umag postao prvi istarski hotel s "Halal" certifikatom

Hotel Sol Umag postao je prvi hotel u Istri kojem je dodijeljen certifikat Halal kvalitete koji se primjenjuje u području pružanja usluga hrane, pića i smještaja u ugostiteljskim objektima...

Halal kvaliteta obuhvaća zdraviji način života zbog pojačane kontrole sastava i sirovina u proizvodima te potpunog izbjegavanja alkohola i svega što škodi ljudskom organizmu.

Certifikat je direktoru hotela Sol Umag&Residence Mariju Miglesu uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, jedine ovlašetene institucije Islamske zajednice u RH za izdavanje certifikata halal kvalitete za proizvode i usluge u Hrvatskoj.

"Na razini Hrvatske jako je malo hotela koji imaju spomenuti certifikat i drago mi je da je upravo Sol Umag prvi hotel u Istri koji je uveo halal standard. Nadam se da će gosti koji traže halal kvalitetu prepoznati naša nastojanja da im pružimo uslugu koja u potpunosti odgovara njihovim navikama“, istaknuo je tom prigodnom Migles.

Čak 13% ukupnog turističkog prometa dolazi od halal turizma, a radi se o turistima snažnijih financijskih mogućnosti. Halal turizam je u 2010. godini u svjetskoj turističkoj ponudi iznosio devetposto, s vrijednošću od oko 90 milijardi dolara, a 2013. godine taj je broj narastao na 12,3 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram