Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2014

EU nastavlja nadgledati financije Portugala još 30 godina

Portugal će biti pod fiskalnim nadzorom idućih 30 godina, bez obzira što je prošli mjesec izišao iz međunarodnog programa pomoći i što je ustrajao u strogim mjerama štednje koje je propisala Europska unija kako bi premostila krizu u eurozoni...

Europski financijski mehanizam stabilnosti (EFSF), koji je bio odgovoran za paket pomoći Portugalu 2011., nastavit će nadgledati financijsko stanje zemlje sve dok Lisabon u potpunosti ne isplati svoje zajmove, a što se neće dogoditi prije 2045. godine.

Financije Portugala nadgledat će Europska komisija i Međunarodni monetarni fond. Mjera nadzora je donesena kako bi se na vrijeme uočili bilo kakvi ekonomski rizici.

Paket pomoći za skoro bankrotiranu zemlju u vrijednosti 78 milijardi eura, kojeg su 2011. iznjedrili EU i MMF, službeno je zaključen u svibnju. Portugalski proračun je u puno boljem stanju, a troškovi zaduživanja su se spustili na najnižu razinu u osam godina, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram