Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2014

Fleksibilniji online shopping za Britance

Britanskim online kupcima produljeno je pravo na otkazivanje narudžbe, a pozivi radi pritužbi morat će pojeftiniti, sve u skladu zakonom koji je stupio na snagu u petak, piše Guardian...

Sa sedam na 14 kalendarskih dana produljeno je vrijeme u kojem se kupac smije predomisliti. Kupac može tražiti povrat cijelog iznosa i ne mora uopće obrazlagati razloge otkazivanja narudžbe.

Uz to, tvrtkama je uskraćeno pravo da naplaćuju više od lokalne cijene poziva za upite i pritužbe korisnika.

Nova su pravila usklađena s Direktivom Europske unije o pravima potrošača. Njima se pokriva mnogo potrošačkih prava, a prvi put se uvodi razdoblje "smirivanja" za kupnju digitalne glazbe, filmova i knjiga. Prodavač ne smije isporučiti kupljeni sadržaj, a to znači da ne smije omogućiti skidanje s interneta u roku od tih 14 dana, osim uz izričit kupčev pristanak. Kupac mora prihvatiti da se prava na otkazivanje odriče u trenutku kad počne "download".

Nova će pravila spriječiti skupo naplaćivanje pritužbi, koje u Velikoj Britaniji znaju stajati i do 41 penija po minuti, što je gotovo četiri kune, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram