Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2014

Američki lanac Subway planira povratak na hrvatsko tržište?

Najveći franšizni lanac restorana na svijetu, Subway, vraća se na tržište Hrvatske, prenosi portal Franchising.rs. Za sada, ostale zemlje regije tek u planu...

Nakon što se prošle godine uspješno vratio na tržište Slovenije, najveći fast food lanac na svijetu sada planira ponovo otvoriti restorane u Hrvatskoj i u potrazi je za primateljima franšize, piše Franchising.rs.

Martin Princ, zadužen za razvoj Subwaya u srednjoj i istočnoj Europi, izjavio je za taj portal da američki lanac u Hrvatskoj ima istu strategiju kao i u svim zemljama svijeta u kojima posluje.

"Želimo postati brend 'broj jedan' po usluzi, nudeći izuzetno kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni", objašnjava on i dodaje da budući da je Hrvatska sada dio Europske unije, sada moguće da sastojci, koji se budu koristili u budućim Subway restoranima, ispunjavaju tzv. "zlatni standard" kvaliteta ovog fast food lanca, što je standard koji se primjenjuje za sve zemlje EU, i koji omogućava da se u svim tim zemljama ponudi ista razina kvaliteta.

"Ovakav standard bilo je skoro nemoguće zadovoljiti prije nego što je Hrvatska postala dio Europske unije", objašnjava Princ i dodaje da bi prema sadašnjim planovima, u Hrvatskoj trebalo biti otvoreno najmanje 22 restorana, i to u gradovima s najmanje 50.000 stanovnika.

Inače, Subway za sada ne planira da se širi u druge zemlje regije iako je, dugoročno, i to jedan od ciljeva razvoja u ovom dijelu Europe.

"Svakako da bismo željeli ući i na susjedna tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Međutim, prošle godine smo tek otvorili Ljubljanu, sada smo fokusirani i na Hrvatsku, tako da idemo korak po korak", kaže Princ.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram