Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2014

Hrvatsko gospodarstvo na SP-u će "zaraditi" 300 milijuna eura

Osim što će svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu idućih mjesec dana biti glavna tema i preokupacija mnogih građana, utjecaja će biti i na hrvatsko gospodarstvo...

Proizvođači televizora i njihovi prodavači već su sada profitirali, a isto se očekuje i s prodavačima dresova i ugostiteljima.

Prema dostupnim podacima od prije osam godina, kada je Hrvatska igrala na SP-u u Njemačkoj, najveći proizvođači piva u Hrvatskoj zabilježili su prihod od oko 60 milijuna eura. S druge strane, kada se nismo plasirali na prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, procijenjen je gubitak gospodarstva od 150 milijuna eura, piše Glas Slavonije.

Hrvati koji nisu išli navijati u Poljsku i Ukrajinu na Europskom prvenstvu potrošili su u Hrvatskoj oko 100 milijuna eura. S obzirom na to da će u Brazil ići još manje navijača, očekuje se još veća zarada. Prema nekim prognozama, kako piše Glas Slavonije, hrvatsko gospodarstvo moglo bi očekivati prihod od oko 300 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram