Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2014

Velika Britanija legalizira samovozeće automobile?

Velika Britanija mogla bi postati prva zemlja na svijetu koja će legalizirati samovozeće automatizirane automobile, poput onog kojeg je Google predstavio prije desetak dana...

Britanski ministar znanosti David Willetts najavio je inicijativu koja bi mogla dovesti do legalizacije samovozećih automobila. U razgovoru za DailyMail, Willetts ističe kako će inicirati razgovore s ministarstvom prometa kako bi se postavili temelji za uvođenje samovozećih automobila na britanske prometnice.

Usprkos Willettsovom entuzijazmu iz britanskog ministarstva prometa poruču kako prije promjene zakona moraju vidjeti "ohrabrujuće rezultate" u testiranju inovativnih automatiziranih automobila koji isključuju putnika iz sustava kontrole nad vozilom.

Willettsov medijski istup valja promotriti i u kontekstu nedavne najave iz sveučilišta u Oxfordu čiji inženjeri također rade na prototipu samovozećeg automobila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram