Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2014

Slovenci se još uvijek ne mire s gubitkom Mercatora

Premda se jedna od osam preporuka što ih je u ponedjeljak Europska komisija dala Ljubljani odnosi i na ubrzanje postupaka privatizacije državne imovine, u Sloveniji opet jačaju otpori tom procesu, pišu u utorak slovenski mediji...

Mariborski list "Večer" navodi da se to vidi i na primjeru prodajnih postupaka za Mercator koji država posredno kontrolira preko državnih banaka te u slučaju prodaje Telekoma Slovenije u kojemu je država neposredan vlasnik većine dionica.

Mercator bi hrvatskom koncernu Agrokor trebao biti prodan do kraja lipnja, a Telekom Slovenije potencijalnim investitorima do 10. kolovoza, ali opet sve više jačaju snage tzv. nacionalnog interesa koje se protive prodaji "nacionalnih dragulja". Zbog toga se postavlja pitanje neće li i ovaj put prodaja biti neuspješna, makar sadašnji vlasnici nemaju dovoljno interesa i kapitala da te tvrtke razvijaju dalje, navodi "Večer".

Iako je tržišna cijena Mercatora i Telekoma Slovenije znatno pala u odnosu na vrijeme prije nastupa krize, njihova bi prodaja strateškim kupcima omogućila popravljanje njihovih poslovnih bilanci, a država bi smanjila svoj velik dug, navodi list.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram