Zatvori
Poslovni Puls
27/05/2014

U Šibeniku "eksplozija" novog hotelskog smještaja

Lani je Šibenik bio 'grad festivala', hoće li ove godine postati - grad hotela? Najave o (do)gradnji novih hotelskih kapaciteta u staroj gradskoj jezgri pristižu jedna drugu...

Zadnja - a zasigurno ne i posljednja - je u kući Marenzzi pokraj Medulića, u kojoj bi splitski investitor uredio čak 16 soba, jacuzzi i wellness.

Hotel se najavljuje i u prostoru Srpske pravoslavne crkve, u kojem je prije bio Radio Šibenik i Šibenski list, kojeg bi uredili ruski investitori.

Hotel u starom pogonu Revije, na samoj šibenskoj rivi, namjerava graditi i šibenski arhitekt Zoran Popović, s partnerima. Dogus grupa ušla je u veliku turističku investiciju s hotelima na Kulini, zajedno s marinom za mega - jahte u Mandalini, po projektu Nikole Bašića.

Tu je, dakako, i Raspršeni hotel, projekt kojim šibenska gradska uprava želi pod jednu 'recepciju' staviti sve brojnije iznajmljivače soba i apartmane, ali i ugostitelje iz stare gradske jezgre.

Ispočetka je priča bila virtualna, ali se sada već naziru i stvarni efektivi, zajedno s čitavim već nizom hostela u kojima odsjedaju 'backpackeri'. Očito, kroz Šibenik turisti više ne prolaze nego se u njemu sve duže i češće zadržavaju, piše Slobodna Dalmacija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram