Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2014

Kuba odgodila veliku privatizaciju do 2030. godine

Kubanska država je odustala od svake privatizacije tvrtka do 2030., nakon odobravanja plana razvoja po kojemu se "zadržava društveno vlasništvo nad proizvodnim sredstvima", ističe u srijedu službeni list Granma...

Taj plan za razdoblje 2016.-2030. koji je u ponedjeljak na sjednici vlade izložio Marino Murillo zadužen za gospodarske reforme, predviđa rast BDP-a, brojčano neizražen, koji će omogućiti da se "zajamči razvoj uz društvenu jednakost i pravednost, zadrži društveno vlasništvo nad proizvodnim sredstvima i ostvari obrazac djelotvornog društvenog razvoja", piše list.

Kako navodi Murillo a prenosi Granma, svrha plana je "poticati znanost, tehnologiju, inovaciju i njihovo širenje, mijenjati energetske navike okrećući se obnovljivim izvorima energije, modernizirati infrastrukturu i poduprijeti demografiju".

Gospodarske reforme počete 2011. omogućile su otvaranje više od 450.000 samostalnih radnih mjesta i oko 400 u zadrugama koje su nastale iz javnih tvrtka ali im je imovina još u rukama države.

Javni sektor i dalje zapošljava više od 4 milijuna ljudi i njegov udio u kubanskom gospodarstvu iznosi 90 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram