Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2014

Huff Post: Ovih 10 gradova izbjegavajte pod svaku cijenu

Divno je putovati svijetom i upoznavati nove kulture i običaje, no neka su mjesta toliko opasna da se turistima savjetuje da tamo nikako ne idu, a jedno od deset najopasnijih je i nekad popularna turistička destinacija Acapulco, prenosi Huffington Post...

Kako prenosi taj internetski list, dom jedne od najveličanstvenijih plaža svijeta, Acapulco više nije jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Meksika: danas se na tamošnjim plažama odmara tek šačica turista, a post-apokaliptični prizori izrešetanih mrtvih tijela u sukobima narko-kartela postali su uobičajena pojava na ulicama grada.

Još jedno carstvo narko-kartela u Meksiku je i grad Chihuahua, koji je glavna ruta za šverc kokaina u SAD i kamo svakako također ne treba ići u turistički posjet, ističe Huffington Post.

No, na prvome je mjestu popisa Barquisimeto u Venezueli, grad s nešto više od milijun stranovnika i bogatom sveučilišnom poviješću. Iako je nekada bio vrlo popularna turistička destinacija, danas se tamo ubojstva događaju svaki dan i toliko je opasan da ga turisti naprosto zaobilaze.

Latinska Amerika prilično je zastupljena na popisu, čemu je razlog nasilje povezano sa švercom droge: u Brazilu se nalazi 14 gradova s najvišim stopama nasilja u svijetu. Daleko je najopasniji među njima, opasniji čak i od Rio de Janeira, glavni grad države Alagoas Maceio, s godišnje oko 135 ubojstava na 100 tisuća stanovnika.

Cali u Kolumbiji također je jedno takvo mjesto. No, jednu od najviših stopa ubojstava u svijetu ima Distrito Central u Hondurasu, a tu tužnu statistiku ima zahvaliti ekstremnom siromaštvu i razvijenoj mafiji.

Pešavar u Pakistanu prepun je veličanstvenih povijesnih spomenika i parkova koji oduzimaju dah, no ciljani napadi na snage sigurnosti i bombaši samoubojice učinili su od njega jedan od najopasnijih gradova svijeta, a posebno je nesiguran za strance.

Kao još jedno odredište visokog rizika na popisu najopasnijih gradova svijeta je glavni grad Jemena Sana, prenosi Huffington Post.

Nije zaobiđena ni Afrika, kontinent s dugom poviješću nasilja i ratovanja. Grad Mogadishu u Somaliji i glavni grad Kenije Nairobi također su na popisu najopasnijih odredišta svijeta. Nairobi je posebno opasan za žene, no njegovim ulicama noću ne bi trebao hodati nitko tko želi sačuvati živu glavu.

Iako se sva ta mjesta nalaze u nekim od najljepših regija svijeta i sadrže brojne znamenitosti koje bi bilo vrijedno obići, opasnost od zalutalog metka u tim je gradovima tolika da ih svakako treba izbjegavati, navodi Huffington Post.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram