Zatvori
Poslovni Puls
19/05/2014

Hrvatski mobilni operateri priskočili u pomoć stradalima od poplava

Sva tri telekoma u Hrvatskoj, ujedno i mobilni operatori, Hrvatski telekom (HT), Vipnet i Tele2 Hrvatska, odlučili su pomoći stradalnicima u poplavama te im omogućiti besplatne razgovore, SMS poruke, internet, pa i mobilne uređaje, a odriču se i svih prihoda od poziva na humanitarni broj telefona 060 9011...

Iz HT-a su izvijestili da će svim stradalnicima u prihvatnim centrima na područjima stradalim od poplave od danas osigurati besplatni internet i wi-fi zone, kao i dovoljne količine SIM kartica i bonova kako bi mogli nesmetano komunicirati. Stradalnicima će, kako navode, osigurati i tehničku opremu kako bi mogli komunicirati s najbližima, a dodatno će pomoći i u kupnji prehrambenih i higijenskih potrepština za sve stradalnike.

Tvrtka Vipnet najavila je da će svim Vip i Tomato korisnicima pogođenim poplavama omogućiti besplatne pozive i SMS poruke prema svim mrežama, kao i besplatan podatkovni promet unutar Hrvatske, pri čemu za aktivaciju besplatne komunikacije treba nazvati Vip Službu za korisnike na besplatni broj 091 77 00 ili Tomato Službu za korisnike na 092 99 33.

Poručuju da će besplatnu komunikaciju odobriti korisnicima koji su na bilo koji način koristili Vip mobilnu mrežu na područjima pogođenim poplavama u protekla dva dana, dok će usluga Mobilni Facebook biti besplatna za sve njihove korisnike na području cijele Hrvatske kako bi se olakšao proces organiziranja i slanja humanitarne pomoći. Apeliraju i na korisnike iz područja koja nisu pogođena poplavama da se suzdrže poziva Vip Službi za korisnike kako bi korisnici s pogođenih područja što prije mogli aktivirati besplatnu komunikaciju.

Iz Tele2 Hrvatska izvijestili su da su u suradnji s Crvenim križom dogovorili distribuciju mobilnih uređaja i SIM kartica s 1000 minuta, 1000 SMSova i 1 GB, za stradalnike u prihvatnim centrima na područjima stradalima od poplave, kao i da pomaže u kupnji osnovnih životnih potrepština za stradale u poplavi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram